Wie zijn wij?

Wie is nu Berdien?

Dat is vrij lastig om antwoord op te geven. Ze is mijn vrouw sinds 2009 (en een hele goede overigens) en de moeder van mijn zoon (is ze ook super in trouwens). Maar wat het zo lastig maakt is dat Berdien niet echt samen te vatten is in een lijstje van eigenschappen maar ze is meer een ervaring op zich. Berdien is mijn “Glorious Feeling”, wat bedoel ik daarmee? Nou, het volgende: Berdien houdt van praten maar ook van oprecht luisteren. Soms vertel ik echter een verhaal en loopt ze ineens een paar meter achter mij. Dan heeft ze droge blaadjes op de grond zien liggen en daar wil ze dan overheen lopen, want dat knispert zo lekker.

Ook mijn zoontje neemt dit gedrag nu over. Geen kastanje of eikeltje blijft ongeroerd:) Berdien is ook de Koningin van het slenteren over rommelmarkjes. Ze kan daar uit een hele boel troep prachtige pareltjes tevoorschijn toveren. Dit is tevens ook haar kracht in de fotografie. Genieten van die kleine momenten van geluk en schoonheid, het zien van dat ene detail of die ene blik die een ander niet opvalt. Maar Berdien heeft ook de eigenschap om iedereen een thuisgevoel te geven.

Het valt mij op dat iedereen zijn/haar muren omlaag haalt bij Berdien. Haar lach, haar nieuwsgierigheid en haar schattigheid geven iedereen het gevoel dat ze zichzelf mogen zijn. En dat mag ook. Dat is zij ook namelijk altijd. Echt zichzelf.

Wat ik echt geweldig vind aan haar is het verlangen naar kneuterigheid. Berdien heeft de stelregel dat we het kerstalbum van Michael Bublé al dagelijks kunnen beluisteren vanaf het moment dat de pepernoten in de winkel liggen. Dat is dus vanaf eind september al (niet normaal haha). Maar dat gevoel van kerst en lekker warm op de bank met een veel te grote bak chocola, dat is Berdien.

Berdien geniet van knusheid, emoties, liefde, gezelligheid, vriendschap en ze is goed in het vastleggen hiervan omdat ze zelf al deze eigenschappen ademt. Tevens kan zij het beste uit een mens halen. Alles wat ik ooit bereikt heb in mijn leven heb ik aan haar te danken. Zij gelooft vaak meer in mensen dan de betreffende persoon zelf. Ik vroeg mijn zoontje laatst: “wat moet ik nou voor mama haar verjaardag kopen? waar houdt mama van?” Toen zij hij: “Van mensen en van foto’s maken”. Nou, als hij dat al ziet….

Het allerlaatste wat ik prachtig vind aan Berdien? Waar veel mensen jaloers kunnen zijn op levens en relaties van anderen, geniet zij juist van dit geluk van anderen. Tranen rollen over de bank als een boer zijn vrouw vindt en Yvon hem een zakdoekje en een krakeling aanbiedt… Puur geluk!


Dit is mijn man

Nu is het aan mij om mijn lieve man aan jullie voor te stellen. Ik heb geen idee hoe ik in een paar woorden moet beschrijven hoe leuk hij is want daar kan ik natuurlijk wel uren over vertellen ;). Maar ik zal proberen er rekening mee te houden dat het ook interessant moet zijn vanuit het perspectief van een bruidspaar. Stephen is een ontzettend lieve en vriendelijke man. Veel mensen schrikken eerst altijd een beetje van zijn ruige uitstraling (lees: baard & donker haar) maar als er een paar woorden gewisseld zijn ben je overtuigd. “Dit is een super aardige man”. Over de jaren heen ontdek ik steeds vaker dat Stephen echt alles kan en wat hij niet kan leert hij zichzelf binnen de kortste keren aan met behulp van een cursus of een youtube filmpje. (Het lezen van handleidingen doet hij trouwens nooit, maar ja; wie doet dat wel?). Van graffiti spuiten/tekenen/schilderen/kalligraferen tot filmpjes maken, de lekkerste gerechten koken, banden plakken en dansen. 1 tutorial en Stephen is al aan de gang. Ik betrap hem dan ook regelmatig erop dat hij in de keuken of badkamer staat de dansen en te zingen. Betrappen is niet echt het goede woord, hij staat vaak voor mijn neus een privé optreden te geven, terwijl ik op de bank lig en mijn favoriete netflix serie wil kijken 🙂 Stephen is echt ontzettend creatief, hij heeft oog voor detail en weet wat mooi is. Daarnaast is hij ook erg gevoelig en zit hij regelmatig naast mij op de bank te huilen als we een film kijken (en dan vooral wanneer er iets gebeurt tussen vader en zoon… je kunt hem wegdragen) Maar dit maakt hem juist een geweldige vader, man en vriend maar ook een geweldige foto/videograaf. Stephen ziet de momentjes, de onderonsjes op bruiloften tussen moeder en dochter, de bruidskindjes die niet stil kunnen zitten tijdens de ceremonie, de grapjes tussen de bruidegom en zijn vrienden. En op deze manier krijg je later momenten terug te zien, die je tijdens je trouwdag helemaal niet hebt opgemerkt.

Stephen en ik zijn sinds 2005 bij elkaar, in 2009 getrouwd en hebben onze liefde mogen delen in 2013 met onze geweldige zoon Isac en mogen in 2017 nog meer liefde gaan ontvangen en delen want in februari zal ik bevallen van onze tweede zoon! Stephen is de beste vader die ik voor mijn kinderen kon wensen. Hij is enorm betrokken, gaat regelmatig even met Isac naar de kinderboerderij, speeltuin of Tuinland. Maar wat Isac het liefste doet is met papa en mama koffie drinken in de stad 🙂 (alleen krijgt Isac dan een warme chocolade melk of een appelsap 😉