Stellen elkaar voor

Wij 

Berdien niet echt samen te vatten is in een lijstje van eigenschappen maar ze is meer een ervaring op zich. Berdien is mijn “Glorious Feeling”. Berdien houdt van praten maar ook van oprecht luisteren. Soms vertel ik echter een verhaal en loopt ze ineens een paar meter achter mij. Dan heeft ze droge blaadjes op de grond zien liggen en daar wil ze dan overheen lopen, want dat knispert zo lekker. Berdien is ook de Koningin van het slenteren over rommelmarkjes. Ze kan daar uit een hele boel troep prachtige pareltjes tevoorschijn toveren. Dit is tevens ook haar kracht in de fotografie. Genieten van die kleine momenten van geluk en schoonheid, het zien van dat ene detail of die ene blik die een ander niet opvalt. Maar Berdien heeft ook de eigenschap om iedereen een thuisgevoel te geven.
Het valt mij op dat iedereen zijn/haar muren omlaag haalt bij Berdien. Haar lach, haar nieuwsgierigheid en haar schattigheid geven iedereen het gevoel dat ze zichzelf mogen zijn. En dat mag ook. Dat is zij ook namelijk altijd. Echt zichzelf.
Wat ik echt geweldig vind aan haar is het verlangen naar kneuterigheid. Berdien heeft de stelregel dat we het kerstalbum van Michael Bublé al dagelijks kunnen beluisteren vanaf het moment dat de pepernoten in de winkel liggen. Dat is dus vanaf eind september al. Maar dat gevoel van kerst en lekker warm op de bank met een veel te grote bak chocola, dat is Berdien.
Berdien geniet van knusheid, emoties, liefde, gezelligheid, vriendschap en ze is goed in het vastleggen hiervan omdat ze zelf al deze eigenschappen ademt. Tevens kan zij het beste uit een mens halen. Alles wat ik ooit bereikt heb in mijn leven heb ik aan haar te danken. Zij gelooft vaak meer in mensen dan de betreffende persoon zelf.
Het allerlaatste wat ik prachtig vind aan Berdien? Waar veel mensen jaloers kunnen zijn op levens en relaties van anderen, geniet zij juist van dit geluk van anderen. Tranen rollen over de bank als een boer zijn vrouw vindt en Yvon hem een zakdoekje en een krakeling aanbiedt… Puur geluk!

Berdien

Stephen

Stephen is een ontzettend lieve en vriendelijke man. Soms schrikken mensen even van zijn ruige uitstraling (lees: baard, tattoo's & donker haar) maar als er een paar woorden gewisseld zijn ben je overtuigd. “Deze man is fantastisch!”. Over de jaren heen ontdek ik steeds vaker dat Stephen echt alles kan en wat hij niet kan leert hij zichzelf binnen de kortste keren aan (meestal dmv een youtube filmpje)  Van spreken, boeken schrijven, lesgeven, tattoeëren, tekenen, indisch koken, banden plakken en dansen. 1 tutorial en Stephen is al aan de gang. Ik betrap hem dan ook regelmatig erop dat hij staat de dansen en te zingen. Betrappen is niet echt het goede woord, hij staat vaak voor mijn neus een privé optreden te geven, terwijl ik op de bank lig en mijn favoriete netflix serie wil kijken 🙂 Stephen is ontzettend creatief, hij heeft oog voor detail en weet wat mooi is. Daarnaast is hij ook erg gevoelig en zit hij regelmatig naast mij op de bank te huilen als we een film kijken. Maar dit maakt hem juist een geweldige vader, man en vriend maar ook een geweldige fotograaf. Stephen ziet de momentjes, de onderonsjes op bruiloften tussen moeder en dochter, de bruidskindjes die niet stil kunnen zitten tijdens de ceremonie, de grapjes tussen de bruidegom en zijn vrienden. En op deze manier krijg je later momenten terug te zien, die je tijdens je trouwdag helemaal niet hebt opgemerkt. Stephen en ik zijn sinds 2005 bij elkaar, in 2009 getrouwd en hebben onze liefde mogen delen in 2013 en 2017 met onze geweldige zoons Isac & Jaïr. Stephen is de beste vader die ik voor mijn kinderen kon wensen. Kortom; Stephen is GOUD.